tiistai 14. helmikuuta 2012

Ly Huong Nguyenin uratarina




Valmistuin yo-merkonomiksi Kauppiaitten Kauppaoppilaitoksesta keväällä 2005. Koulutusohjelmani oli taloushallinto. Opiskelujeni jälkeen pidin välivuoden, jonka jälkeen hain ja pääsin Haaga-Helia-ammattikorkeakouluun.

Merkonomiopiskelujeni aikana tein osa-aikatöitä Kultajousi-nimisessä kultasepänliikkeessä ja jatkoin siellä myös valmistumiseni jälkeen. Halusin kuitenkin kovasti oman alani töitä, ja maaliskuussa 2006 pääsin talousassistentiksi Inchcape Motors Finlandille 3 kuukauden mittaiseen määräaikaiseen työsuhteeseen. Otin siis riskin, kun vaihdoin vakituisesta työsuhteesta määräaikaiseen.  Määräaikaisuus loppui, mutta minä sain edelleen jatkaa Inchcape Motorsilla.

Syyskuussa 2006 aloitin tradenomiopintoni Haaga-Heliassa ja jatkoin samalla osa-aikatyöntekijänä Inchcapella. Valmistuin taloushallinnon tradenomiksi 2,5 vuodessa eli vuoden 2009 tammikuussa.

Työskentelen tällä hetkellä neljättä vuotta business controllerina, muutospäällikkönä ja tiiminvetäjänä logistiikka-alan yrityksessä nimeltään Kuehne & Nagel. Olin aloittanut työskentelyn yrityksessä jo ennen valmistumistani. Työssäni teen myyntikatehallinta-analyyseja ja raportointia, ja lisäksi olen pääkäyttäjänä yrityksen taloushallintojärjestelmässä sekä johdan ostoreskontratiimiä. Kuehne & Nagelin taloushallinnon ohjelmaa päivitetään parhaillaan, ja toimin päivityksen ajan  projektin muutospäällikkönä eli change managerina.

Valmistuville merkonomeille haluan toivottaa tsemppiä opiskelun loppumetreille sekä onnea ja menestystä. Uskaltakaa ottaa riskejä työelämässä – se kannattaa! 