perjantai 2. maaliskuuta 2012


Tuula Lindin uratarina     
                                              
Valmistuin markkinointimerkonomiksi Kauppiaitten Kauppaoppilaitoksesta keväällä 1991. Ennen merkonomitutkintoa olin jo suorittanut nuoriso-ohjaajan tutkinnon. Olen jatkanut opintojani ja valmistuin vuonna 2004 tradenomiksi EVTEK Mercuria Business Schoolista. Ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon sain suoritettua tänä vuonna eli vuonna 2012.

Opiskelin MERCURIAssa ruuhkavuosinani. Muistelen aikaa melko hektisenä. Ostin samoihin aikoihin ensiasunnon, menin naimisiin ja opintojeni loppuvaiheessa aloin odottaa esikoistani. Työskentelin opintojeni ohessa urheiluliikkeessä myyjänä ja myöhemmin toimistonhoitajana. Urani tuossa urheiluliikkeessä kesti yli 10 vuotta. Sen jälkeen siirryin myyntineuvottelijaksi printtimediaan eli myin ilmoitustilaa lehtiin.

Talouden ja rahoituksen tradenomiopintojeni edettyä loppusuoralle työskentelin verosihteerinä pari vuotta, minkä jälkeen ajauduin Verohallitukseen markkinoimaan sähköisiä asiointipalveluita. Sillä tiellä olen edelleen, vain tittelit ovat vaihtuneet matkan varrella.

Työtehtäväni ovat tällä hetkellä varsin monipuolisia: Koulutan verohallinnon henkilökuntaa sähköisten asiointipalvelujen ja omien tietojärjestelmien käyttöön. Teen yhteistyötä järjestelmäkehityksessä sidosryhmien kanssa. Nyt opettelen uudelleen yritysverotusta, jotta osaisin kehittää ohjelmia oikeaan suuntaan ja opastaa asiakkaita toimimaan oikein.

Avoin, utelias ja kyseenalaistavakin mieli on ollut hyvä ajuri urakehityksessäni. Yksi lempilainaukseni on Andy McCoylta: ”Sun täytyy varoo, mitä sä haluut, koska sä saat sen.”

Asioista voi ottaa selvää monellakin tavalla, mutta yksinkertaisin tapa taitaa olla kysyminen. Tyhmä ei ole se, joka kysyy, vaan se, joka ei kysy vaan uskottelee itselleen ymmärtävänsä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti