perjantai 30. maaliskuuta 2012



Opintomatkareportaasi Barcelonasta:

 Badalona kutsuu pe 23.3.

Päivä josta oltiin jo paljon puhuttu. Kouluvierailu ! Lähdimme aamulla koko konkkaronkka bussipysäkille josta menimme kohti La ramblaa, täältä suuntasimme kohti metrotunnelia. Matka ei ollut kovin pitkä. Badalona on pienempi kaupunki kuin Barcelona, eikä tämä pieni tuppu kaupunki niin hieno ollutkaan. Ilma puolestaan oli fantastinen.  

Jäimme pois metrosta paikasta josta oli pieni kävelymatka koululle. Koulun englannin opettaja Cristina tuli meitä asemalle vastaan. Saavuimme koululle, joka ei täysin normaalilta koululta näyttänyt. Menimme Cristinan johtamana johonkin jumppasalin tyyliseen huoneeseen, jossa oli penkkejä valmiina. Kävimme istumaan jolloin, ovi paukahti uudestaan auki ja alkoi se hirveä meteli. Badalonan oppilaat olivat saapuneet paikalle. Desibeli oli jonkun verran voimakas, mutta lyhyistä katseista ja punaisista poskista huomasi että näitä oppilaita vähän jännitti. Meitä ei, olemmehan Suomesta.

Aloitimme ohjelman siten että koulun rehtori ja Cristina esitteli itsensä, saman teki tietysti Minttu ja Hilla. Tämän jälkeen teimme pienen tutustumisharjoittelun, jossa menimme sekalaisesti riviin, mutta niinpäin että espanjalainen oli meitä suomalaista vastapäätä. Oppilailla oli meille englanniksi kysymykset valmiina, harmi vain että kaikilla oli samat kysymykset ja haastatteluja tuli ainakin kolme.

Nopean harjoittelun jälkeen, saliin saapui pientä välipalaa. Tarjolla oli makeita kroisantteja, mehua ja halukkaat ottivat myös kahvia. Tämän jälkeen pieni tauko, jonka jälkeen lähdimme pian urheilemaan Badalonan koululaisten kanssa. 
Sen jälkeen siirryimme kentälle ja vaihdoimme lenkkarit jalkaan ja shortsit päälle sillä sää oli erittäin kuuma. Aluksi pelasimme tai opetimme heille sählyä, mutta siitä ei oikeanlaisten maalien sekä betonikentän takia tullut oikein mitään joten vaihdoimme melko piakkoin fudikseen.


Fudiksessa selväksi tuli niinkun Cristina kertoikin että kaverit pelaavat, joka ikisellä tauolla mikä heillä on päivän aikana ja varmaan pelaa illatkin. Taitotaso oli erittäin kova. Meidät jaettiin 4 eri joukkueeseen kaksi joukkuetta meidän luokasta ja kaksi joukkuetta heidän luokasta. Pelit pelattiin normaalilla streetfutiskentällä ja voittaja joukkue jatkoi. Peli päättyi kun toinen joukkue sai tehtyä kaksi maalia. Espanjalaiset voittivat kummatkin meidän luokat ja pelasivat vielä toisiaan vastaan ”finaalin”. Pelin jälkeen palkinnoksi olikin ensimmäinen ja viimeinen
lämmin suihku! 












Sane, Josse ja Tommi




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti