perjantai 2. maaliskuuta 2012

Think outside the box!
Tuukka Saarelainen

Valmistuin merkonomiksi Kauppiaitten Kauppaoppilaitoksesta joulukuussa vuonna 1997. Opiskelin ryhmässä, jossa merkanteista koulutettiin markkinointimerkonomeja.  Koulutukseltani olen siis merkonomi.
Opiskeluaikanani tein töitä Myyrmäen pizzataksissa kokkina ja kuskina sekä Oy MatMan AB:ssa likaakeräävien ovimattojen,  tuulikaappimattojen ja tekstiilimattojen myyjänä.

Vuoden 1998 tammikuussa aloitin tukkumyyjänä yrityksessä nimeltä Golf Ace Oy, joka toi maahan golf-alan vaatteita suurimmilta brändeiltä, kuten Titleistiltä, FootJoylta, Cobralta, Thrue Temperiltä, Golf Pridelta, ja Lyle & Scottilta. Vuoden 1999 tammikuussa minusta tuli logotuotevastaava samassa yrityksessä, ja jatkoin niissä tehtävissä vuoteen 2001 asti. Vuonna 2001 sain vastuulleni Itä-Suomen myynnin ja markkinoinnin samassa yrityksessä.

Tammikuussa 2004 aloitin työt sales presentative –tehtävässä Vagabond Finlandilla, joka on muotikenkien markkina johtaja Pohjoismaissa ja Baltiassa. Näissä tehtävissä jatkoin aina helmikuuhun 2005 asti. Sen jälkeen sain ylennyksen sales manageriksi, jossa tehtävässä olen toiminut vuoden 2011 loppupuolelle asti.

Vuoden 2011 joulukuussa minulle tarjottiin töitä toiselta ruotsalaiselta muotikenkämerkiltä TenPointsilta. Toimin siis tällä hetkellä Suomen ja Baltian maiden maajohtajana  eli vastuullani on Suomen ja Baltian maiden myynti ja markkinointi. Lisäksi toimin kansainvälisen suunnittelutiimin jäsenenä.

Valmistuvalle merkonomille haluan sanoa, että luota itseesi. Ajattele out side of the box -tyyppisesti. Ole luova, rohkea ja peräänantamaton. Ole sellainen kuin todella olet, älä esitä muuta. Uskalla unelmoida, sillä ilman unelmia ei ole elämää.  Aseta itsellesi päämäärä, jossa haluat olla 3 vuoden tai 5 vuoden kuluttua. Mieti, mikä on sinun unelmatyösi ja aseta sille tavoiteaika, milloin haluat saavuttaa sen! Sinun ei tarvitse vieläkään päättää ,mikä sinusta tulee isona, mutta joku päämäärä sinulla pitää olla, että tiedät, mihin suuntaat energiasi.

Tavoittele unelmaasi ja toteuta se!

Carpe Diem...elä hetkessä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti